Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Ključni događaji sa 17. sednice Opštinskog veća u Paraćinu

  1. sednica Opštinskog veća Opštine Paraćin donela je niz važnih odluka i saglasnosti, naglašavajući predanost lokalne administracije unapređenju zajednice.

Na početku sednice razmatrani su izveštaji o radu različitih upravnih odbora i institucija za prethodnu godinu, uključujući Upravu za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove, Upravu za lokalni ekonomski razvoj, javne službe i društvene delatnosti, te Upravu za investicije i održivi razvoj.

Jedna od ključnih tačaka bila je odobravanje predloga Ugovora o finansiranju za izgradnju ulice Gloždački venac, što će doprineti unapređenju infrastrukture u gradu. Takođe, veće je dalo saglasnost na izveštaje o programima u oblasti sporta za 2024. godinu i promene u pravilnicima o dodeli sredstava udruženjima i projekata u kulturi.

Osim toga, razmatrani su Nacrt Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje Opštine Paraćin za period od 2024. do 2026. godine, kao i predlozi za izmenu Statuta Zavičajnog muzeja i Pravilnika o kriterijumima za finansiranje programa od javnog interesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *