Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Opština Paraćin donela važne odluke na 16. sednici Opštinskog veća

Danas je održana 16. sednica Opštinskog veća Opštine Paraćin, na kojoj su donete značajne odluke koje će doprineti razvoju lokalne zajednice. Jedna od ključnih tačaka dnevnog reda bila je razmatranje i usvajanje Predloga odluke o davanju u zakup nepokretnosti u javnoj svojini opštine Paraćin, Udruženju Roma “Bolji život” iz Paraćina. Ova odluka predstavlja važan korak ka podršci ovoj zajednici i unapređenju njihovih aktivnosti.

Pored toga, Opštinsko veće razmatralo je i usvojilo godišnje programe za 2024. godinu za nekoliko sportskih klubova, uključujući Odbojkaški klub “Paraćin”, Gimnastički klub “Paraćin” i fudbalske klubove poput “ISK Izvor”, “Popovac” i “Železničar” Klačevica. Takođe, usvojen je izveštaj o realizaciji programa Omladinskog košarkaškog kluba “Paraćin” za 2022. godinu, kao i godišnji programi za 2024. godinu za nekoliko fudbalskih klubova i Opštinski fudbalski savez.

Na kraju sednice, Opštinsko veće donelo je zaključak o davanju saglasnosti na zahtev Uprave za investicije i održivi razvoj Opštine Paraćin radi odobrenja za sprovođenje postupka i zaključivanje višegodišnjeg okvirnog sporazuma sa jednim privrednim subjektom – ponuđačem, čime se nastavlja podrška razvoju lokalne ekonomije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *