Aktuelno

Opština Paraćin: Ključne odluke i programi sa devete sednice Opštinskog veća

Na nedavno održanoj devetoj sednici Opštinskog veća u Paraćinu, donete su ključne odluke i programi koji će imati značajan uticaj na dalji razvoj i funkcionisanje lokalne zajednice.

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bilo je usvajanje Programa za rad saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Paraćin za 2024. godinu. Ovaj program ima za cilj unapređenje bezbednosti u saobraćaju kroz koordinisane aktivnosti i preventivne mere koje će doprineti smanjenju broja saobraćajnih incidenata.

Nakon pažljive rasprave, Opštinsko veće donelo je odluke o dodeli statusa sportskih organizacija od posebnog značaja. Među organizacijama koje su dobile ovo priznanje su Fudbalski klub “SFS Borac”, Fudbalski klub “Jedinstvo” Paraćin, Odbojkaški klub “Borac” Paraćin, Aero klub “Naša krila”, Košarkaški klub “Paraćin”, Rukometni klub “Paraćin”, Opštinski fudbalski savez “Paraćin”, Savez za školski sport opštine Paraćin, Gimnastički klub “Paraćin”, Omladinski košarkaški klub “Paraćin”, kao i Omladinski šahovski klub “Paraćin”. Ova priznanja su rezultat kontinuiranog doprinosa ovih organizacija sportskom životu i celokupnoj zajednici.

Opštinsko veće je takođe uputilo Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Paraćin za 2023. godinu Skupštini opštine na dalje razmatranje i odlučivanje. Ovaj izveštaj će pružiti detaljan uvid u aktivnosti i postignute rezultate u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i smernice za buduće planiranje i strategije u ovim sektorima.

Ova sednica Opštinskog veća u Paraćinu još jednom ističe posvećenost lokalne administracije unapređenju života građana kroz različite inicijative i aktivnosti u oblastima bezbednosti, sporta, poljoprivrede i ruralnog razvoja, čime se nastavlja kontinuirani napredak i prosperitet zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *