Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin

Predavanje Petra Simića “Uvod u gejming industriju” oduševilo posetioce Regionalnog inovacionog startap centra

Protekle nedelje, Regionalni inovacioni startap centar bio je domaćin predavanja Petra Simića, producenta video igara, koji je održao predavanje pod nazivom “Uvod u gejming industriju”. Tokom predavanja, Simić je otkrio detalje o tome kako nastaju video igre, ko učestvuje u procesu njihovog kreiranja, kao i o tome na šta treba obratiti pažnju prilikom dizajniranja igara.

Simić je istakao svoje višegodišnje iskustvo u igranju igrica, kao i akademsko obrazovanje u oblasti informatike, kao osnovu za svoje interesovanje za gejming industriju. Kroz zanimljive primere i priče, Simić je publici približio proces kreiranja igara i naglasio koliko je gejming industrija napredovala u svetu.

Predavanje je posebno bilo usmereno ka mlađoj publici, koja je sa velikim interesovanjem pratila Simićevo izlaganje. On je predstavio najuspešnije kreacije njegove kompanije, koja se bavi kreiranjem video igara za mobilne telefone, pružajući uvid u raznovrsnost i kreativnost gejming sveta.

Ovo predavanje je samo jedno u nizu događaja koje Regionalni inovacioni startap centar organizuje kako bi podržao i promovisao inovacije i preduzetništvo u regionu. Direktor centra, Aljoša Gligorijević, najavio je i dalje zanimljive događaje, uključujući i predavanja eminentnih srpskih naučnika poput Nikole Tesle i Mihajla Pupina, u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Očekuje se da će i ova predavanja privući veliki broj posetilaca, doprinoseći tako edukaciji i promociji nauke i tehnologije u lokalnoj zajednici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *