Paraćin Vesti

REZIME POSETE PREMIJERKE: REŠENJE ZA STAKLARU PRIORITET – U PARAĆIN STIŽU NOVE ZNAČAJNE INVESTICIJE!

Nakon jučerašnje posete premijerke i članova Vlade Paraćinci imaju razloga da budu zadovoljni.

Najvažnija vest za našu opštinu bez dileme je to što država intenzivno radi na pronalaženju rešenja za Srpsku fabriku stakla. Kabinet premijerke uz pomoć i podršku predsednika Republike, bavi se Srpskom fabrikom stakla od koje država nije odustala, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju.

Premijerka je istakla da Paraćin može da očekuje finansijsku podršku Vlade Srbije, ali da nije sve u novcu, već i u posvećenosti i brizi za građane, kao i da se projekti završe i da građani i privreda imaju korist od toga.

– Mogu da kažem da to nisam videla u Paraćinu, ali znam da će novo opštinsko rukovodstvo raditi na taj način i znam koliko su posvećeni – rekla je Brnabićeva.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je danas da će u Paraćinu biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

“Na sastanku smo dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda”

On je naveo da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 miliona evra i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *