Paraćin Vesti

PREMIJERKA I MINISTRI SUTRA U PARAĆINU

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetiće sutra Paraćin. Nakon sastanka sa predsednikom opštine Vladimirom Milićevićem ona će posetiti industrijsku zonu Zmič i Osnovnu školu Radoje Domanović.

„Ova poseta od velikog je značaja za nas jer nam pokazuje da imamo podršku države i da u skorije vreme možemo očekivati još veće investicije u našu opštinu“ naveo je za naš portal izvor iz opštinske uprave.

Zajedno sa premijerkom u Paraćin dolaze i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Projekat rekonstrukcije škole Radoje Domanović jedan je od najznačajnijih za Paraćin. Osim tog ulaganja, sledi rekonstrukcija Centra za socijalni rad, izgradnja potpuno novog jedinstvenog upravnog mesta i regionalnog puta za Drenovac.

Novi infrastrukturni projekti i dovođenje investitora biće glavna tema sastanka. To će biti jedinstvena prilika da lokalna vlast predstavi svoje planove šefici Vlade i ministrima i to u neposrednom razgovoru na „domaćem terenu“.

Ova radna poseta dolazi u pravom trenutku za Paraćin i rezultat je velikog zalaganja nove lokalne vlasti da uprkos katastrofalnom stanju koje je zatekla u budžetu obezbedi normalno funkcionisanje i nove investicije za opštinu.

U proteklih 20 godina, jedini premijer koji je posetio Paraćin bio je Vojislav Koštunica 2006. godine. Razlog njegove posete nisu bile investicije i razvoj već eksplozija vojnih magacina. Upravo zbog toga poznavaoci političkih prilika u Srbiji ocenjuju sutrašnju posetu kao jasan signal da opština Paraćin može očekivati od države konkretnu pomoć i podršku daljem razvoju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *