Moje Mesto Vesti

PODELA KNJIGA I BOJANKI “PAŽLJIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU” PREDŠKOLCIMA I PRVACIMA U BATOČINI

U sklopu kampanje ”Pažljivko” posvećene bezbednosti dece u saobraćaju koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja, danas su svi učenici prvog razreda osnovne škole u Batočini, dobili na poklon knjigu ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, dok su predškolci na istu temu dobili bojanke i raspored časova.
Ovaj komplet ilustracija koji je izradila Agencija za bezbednost saobraćaja, posvećen je deci, kao najranjivijoj kategoriji učesnika u saobraćaju a koja će imati priliku da se kroz ovu edukativnu knjigu upoznaju sa osnovnim pravilima u saobraćaju kroz situacije vezane za pešačenje i prelazak ulice, igru, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge.           
Uz knjigu, predškolci su od Agencije dobili i bojanke uz koje će na zanimljiv i kreativan način moći lako da usvoje pravilno  ponašanje u različitim situacijama, koje je za njih kao učesnike u saobraćaju bezbedno.     
Takođe, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Batočina, svojim programom rada opredeljuje sredstva svake godine kada je u pitanju unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece svih uzrasta kao i preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *