Aktuelno Kultura Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Kulturni centar Paraćin predstavlja izložbu “ALTER EGO” Milene Milenković

U ponedeljak, 13. maja 2024. godine, u 19 časova, Galerija Kulturnog centra Paraćin ugostiće otvaranje izložbe koja će zasigurno privući pažnju ljubitelja umetnosti i fotografije. Pod nazivom “ALTER EGO”, izložba će predstaviti remek-dela talentovane umetnice Milene Milenković.

O umetnici

Milena Milenković, rođena 1990. godine u Paraćinu, svoj je umetnički put započela na neočekivan način. Diplomiravši na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu, stekla je titulu Master inženjera arhitekture. Međutim, njena strast prema fotografiji uskoro je prerasla u dominantnu želju za izražavanjem kroz ovu umetničku formu.

Početkom 2015. godine, Milena postaje članica Fotografskog kluba Paraćin i Foto saveza Srbije. Njen fotografski izraz obuhvata širok spektar žanrova, uključujući portrete, kreativnu i uličnu fotografiju. Kroz godine, razvila je posebno interesovanje za akt fotografiju, smatrajući je jedinstvenom kolaboracijom između modela i fotografa, koja zahteva duboko poverenje i razumevanje.

Izložba “ALTER EGO”

Izložba “ALTER EGO” predstavlja krunu njenog dosadašnjeg rada. Milenina dela su već bila izložena na preko 120 kolektivnih izložbi u 20 zemalja širom sveta. Njeno umeće nagrađeno je sa oko 90 medalja i priznanja, među kojima se ističu srebrna medalja osvojena na prestižnom konkursu Güler Ertan u Turskoj, kao i zlatna medalja za kolekciju fotografija na Republičkoj izložbi fotografija u Srbiji. Njene fotografije su takođe našle put do stranica uglednog časopisa “Le Monde Diplomatique”.

Ulaz na izložbu je slobodan za sve posetioce. Ovo će biti prilika da se uživa u izuzetnim delima Milene Milenković i da se dublje uroni u njeno bogato umetničko stvaralaštvo. Galerija Kulturnog centra Paraćin srdačno poziva sve zainteresovane da prisustvuju otvaranju ove značajne izložbe koja će sigurno ostaviti neizbrisiv utisak na sve posetioce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *