Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Umetnost koja inspiriše: Učenici škole posetili Kulturni centar Paraćin

Učenici Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina imali su privilegiju da se upuste u fascinantan svet umetnosti kroz posetu Kulturnom centru Paraćin, gde su imali priliku da uživaju u jedinstvenoj izložbi pod nazivom “Put u Egipat”, koju je kreirao poznati ruski umetnik Pavel Muntiev.

Izložba je privukla ne samo lokalnu zajednicu već i znatiželjne učenike koji su sa žarom želeli da istraže dela ovog talentovanog umetnika. Inspirisan egipatskom kulturom, Muntiev je svojim radovima izazvao divljenje i interesovanje kod posetilaca, među kojima su se isticali učenici Ekonomsko-trgovinske škole.

Tokom posete, učenici su imali priliku da postavljaju pitanja i diskutuju o umetnosti sa svojim nastavnicima i stručnjacima iz kulturnog centra. Ova interakcija nije samo proširila njihovo znanje o umetnosti već im je takođe omogućila da razviju kritičko mišljenje i estetski senzibilitet.

Poseta učenika ne samo iz Ekonomsko-trgovinske škole već i iz škole Radoje Domanović, predstavlja dragocen doprinos u obogaćivanju njihovog kulturnog iskustva. Susret sa umetničkim delima omogućio im je da osete snagu izraza i dubinu emocija koje umetnost može da prenese. Osim toga, ova poseta je podstakla njihovu radoznalost i otvorila nova vrata kreativnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *