Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Opština Paraćin ugovara dolazak Kineske kompanije za proizvodnju solarnih panela: Novi korak ka ekonomskom razvoju

Današnje potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i kompanije Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology označilo je istorijski trenutak za Paraćin. Ministarka rudarstva i energetike, Dubravka Đedović Handanović, predstavljajući Vladu Srbije, zajedno sa predstavnicima kompanije, potpisala je ovaj sporazum, dok je prisustvovao i predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević.

Prema dogovoru, planira se izgradnja fabrike solarnih panela kapaciteta jednog gigavata, što predstavlja investiciju od oko 30 miliona evra u naredne tri godine. Očekuje se da će ovaj projekat stvoriti oko 200 novih radnih mesta, pružajući značajnu podršku lokalnoj ekonomiji.

Ova inicijativa nije samo važna zbog ekonomske dobiti, već i zbog svog doprinosa razvoju energetske industrije u regionu. Uvođenje proizvodnje solarnih panela u Paraćin predstavlja korak ka smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva i prelaska na obnovljive izvore energije, što je u skladu sa globalnim trendovima održivosti i zaštite životne sredine.

Opština Paraćin srdačno pozdravlja dolazak kompanije Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology i veruje da će ova saradnja doneti brojne koristi ne samo gradu, već i celoj zajednici. Ovaj projekat nije samo investicija u industriju, već i u budućnost Paraćina, otvarajući put ka prosperitetu i napretku za sve njegove građane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *