Aktuelno Kultura Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Veče frankofonije: Paraćinska gimnazija i Kulturni centar u zajedničkoj misiji promocije francuskog jezika i kulture

Paraćinska gimnazija, u saradnji sa Kulturnim centrom, organizovala je veče posvećeno frankofoniji. Ovaj događaj okupio je u galerijskom prostoru Kulturnog centra mnogobrojnu publiku koja je imala priliku da uživa u prezentaciji francuske kulture kroz igru i pesmu, koju su priredili gimnazijalci.

U atmosferi punoj entuzijazma, učenici su predstavili bogatstvo frankofonskog sveta, ističući važnost francuskog jezika i kulture. Kroz različite aktivnosti, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa značajnim aspektima francuskog nasleđa, kao i sa tradicionalnim vrednostima i običajima koji čine deo ove kulture.

Veče frankofonije nije samo prilika za promociju jezika i kulture, već i za negovanje međunarodne saradnje i razumevanja među različitim kulturama. Ovakvi događaji doprinose širenju horizonta učenika i podstiču ih na dalje istraživanje i učenje o različitim kulturama širom sveta.

ParaćinskagGimnazija i Kulturni centar nastavljaju da neguju ovakve kulturne manifestacije kako bi obogatili život lokalne zajednice i pružili mladima priliku da se upoznaju sa različitim kulturnim identitetima i vrednostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *