Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Rekovac Vesti

22. sednica Opštinskog veća: Ključne odluke i saglasnosti

Na 22. sednici Opštinskog veća, održanoj danas, donete su značajne odluke i utvrđeni predlozi koji će biti prosleđeni Skupštini opštine Paraćin na razmatranje i usvajanje.

Završni račun budžeta za 2023. godinu

Opštinsko veće je nakon detaljnog obrazloženja usvojilo i uputilo Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Paraćin za 2023. godinu Skupštini opštine. Ovaj dokument će biti predmet daljeg razmatranja i odluke na sednici Skupštine opštine.

Dodela sredstava i vraćanje sredstava

Prema utvrđenom dnevnom redu, veće je dalo saglasnost na Izveštaje Komisije za dodelu sredstava, kao i na način i postupak vraćanja sredstava za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa i projekata koje realizuju udruženja od javnog interesa iz budžeta opštine Paraćin za 2022. godinu.

Sportski programi

Nakon detaljnog obrazloženja, Opštinsko veće je dalo saglasnost na Izveštaj Komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Paraćin. Ovim je usvojen Godišnji program OSR „Mrena“ za 2024. godinu, zaključen 30. maja 2024. godine.

Zaključak

Odluke donete na ovoj sednici Opštinskog veća od značaja su za dalje funkcionisanje i razvoj opštine Paraćin. Svaki korak je usmeren ka transparentnom i odgovornom upravljanju budžetom, podršci udruženjima i unapređenju sportskih aktivnosti u opštini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *