Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti Zdravlje

Crveni krst Paraćina nagradio najbolje likovne i literarne radove na temu „Krv život znači“

U nedelji Crvenog krsta, koja se u Paraćinu obeležava od 8. do 15. maja, ova humanitarna organizacija je danas uručila nagrade i priznanja školarcima koji su imali najbolje likovne i literarne radove na konkursu Crvenog krsta Srbije „Krv život znači“.

U mlađem uzrastu, u kategoriji osnovaca od prvog do četvrtog razreda, nagrađeni su likovni radovi Divne Stojilković iz OŠ „Radoje Domanović“, kao i Tee Matić i Darije Ilić iz OŠ „Branko Radičević“ Buljane.

U konkurenciji literarnih ostvarenja, najboljim su se pokazale Nevena Milojević, Darija Simić i Katarina Svrzić iz sikiričke škole „Branko Krsmanović“, te Sofija Radisavljević iz OŠ „Branko Radičević“ Buljane.

U konkurenciji starijih osnovaca, od petog do osmog razreda, na temu davalaštva krvi, najinspirativnije likovne radove iz opštine Paraćin imali su Veljko Milojević i Lenka Savić iz OŠ „Momčilo Popović Ozren“, Anastasija Tojić iz OŠ „Branko Krsmanović“ Donja Mutnica, te Milan Simonović i Ilija Trifunović iz sikiričke škole.

Za rad u kategoriji vizuala za društvene mreže, paraćinski Crveni krst nagradio je Sašku Kojić, učenicu druge godine Tehnološke škole. Ovo je saopštio stručni saradnik Crvenog krsta Paraćin, Miroslav Mitrović.

Ovaj događaj, kojim se promoviše doniranje krvi, organizovan je povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva dragocene tečnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *