Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Rekovac Vesti

Održana 5. sednica Skupštine opštine Paraćin

Nedavno je jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bila je usvajanje Finansijskog izveštaja Crvenog krsta Paraćin za 2023. godinu. Odbornici su jednoglasno podržali izveštaj, ističući značaj finansijske podrške Skupštine opštine Paraćin u realizaciji programskih aktivnosti ove humanitarne organizacije.

Takođe, odbornici su većinom glasova usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog preduzeća za korišćenje i upravljanje poslovnim prostorom JP „Poslovni centar Paraćin“ o promeni sedišta ovog preduzeća. Ova promena je ocenjena kao strateški potez za unapređenje poslovanja.

Sednica je obuhvatila i razmatranje izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti opštine Paraćin. Odbornici su, pored toga, usvojili i Odluku o projekcijama za realizaciju budžeta opštine Paraćin za usluge socijalne zaštite u 2024. godini, čime se dodatno osnažuje socijalni sektor.

Skupština opštine Paraćin donela je i niz odluka i rešenja kojima se regulišu aktivnosti u Istorijskom arhivu „Srednje Pomoravlje“, PU „Bambi“ Paraćin, i drugim javnim preduzećima. Ove odluke su usmerene ka poboljšanju funkcionalnosti i efikasnosti javnih ustanova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *