Aktuelno Hronika Kultura Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno

Svečano obeležen Dan Saveza književnika SKOR-a u Kulturnom centru Paraćin

U petak, 5. aprila 2024. godine, Kulturni centar Paraćin bio je domaćin svečanosti povodom obeležavanja Dana Saveza književnika SKOR-a ogranka za Pomoravski region. SKOR predstavlja jedno od najvećih udruženja književnika u zemlji, kako po broju članova, tako i po aktivnostima i izdavaštvu.

Na ovoj svečanosti, koja je okupila ugledne književnike, pisci i umetnike, dodeljene su povelje i plakete zaslužnim članovima Saveza, kao i saradnicima koji su svojim radom doprineli promociji i podršci Savezu.

Tokom večeri, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim izdanjem Biltena SKOR-a br. 13, kao i da uživaju u zbirki poezije Zdravka Sretenovića iz Bagrdana pod nazivom “Peruanska svemirijada”.

Muzički program večeri obogatio je nastup mlađe etno grupe KUD Trešnjevica, kao i virtuozni nastup Stefana Dugalića, laureata Srbije na fruli i saksofonu, i Zorice Đakovski, magistra klavira.

Moderatorka večeri bila je Radmila Milojević, predsednica Ogranka SKOR-a za Pomoravlje, dok je umetnički program vodila Jasmina Jovanović.

Ulaz na događaj bio je slobodan, a posetioci su srdačno dočekani i pozvani da uživaju u jednoj večeri posvećenoj književnosti, umetnosti i kulturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *