Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Vesti

Opština Paraćin apeluje na vlasnike parcela u blizini pruge: Informišite se o trasi brze pruge i eksproprijaciji do 8. aprila

Opština Paraćin uputila je važan apel svim vlasnicima parcela i objekata koji se nalaze duž ili u blizini pruge na teritoriji opštine. Naime, vlasnici su pozvani da dođu u Odeljenje za urbanizam do 8. aprila kako bi bili informisani o trasi brze pruge, kao i o mogućoj eksproprijaciji zemljišta.

Ova inicijativa Opštine Paraćin ima za cilj da omogući svim građanima da budu u potpunosti informisani o planovima i promenama koje će doneti izgradnja brze pruge kroz njihovu lokalnu zajednicu. Informacije o trasi pruge i eksproprijaciji su od ključne važnosti za sve vlasnike parcela i objekata koji bi mogli biti direktno ili indirektno pogođeni ovim infrastrukturnim projektom.

Građani će imati mogućnost da posete Odeljenje za urbanizam svakog radnog dana u periodu od 7:30 do 15:30 časova. Tokom ovih susreta, vlasnici parcela će imati priliku da detaljno saznaju sve relevantne informacije o planovima izgradnje brze pruge, kao i o procesu eksproprijacije zemljišta.

Iz Opštine Paraćin ističu da će tokom ovih razgovora građani imati priliku da iznesu sve svoje primedbe, sugestije i eventualne nedoumice. Ovaj dijalog između lokalne uprave i građana od ključne je važnosti za izgradnju poverenja i za uspešnu realizaciju ovakvih projekata.

Svi vlasnici parcela u blizini pruge pozvani su da iskoriste ovu priliku i aktivno učestvuju u procesu informisanja i konsultacija. Samo uz aktivno učešće građana moguće je ostvariti obostrano prihvatljiva rešenja koja će uzeti u obzir i interese zajednice i individualnih vlasnika parcela.

Opština Paraćin se nada da će ovaj apel naići na odziv svih zainteresovanih strana kako bi se postigao što širi konsenzus i kako bi se izgradnja brze pruge odvijala u skladu sa interesima i potrebama lokalne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *