Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Narandžasti meteoalarm: Mogući jaki udari vetra u Pomoravlju

Republički Hidrometeorološki zavod upozorava na dodatno jačanje južnog i jugoistočnog vetra danas u Pomoravlju. Na teritoriji Banata i Pomoravlja aktiviran je narandžasti meteoalarm, što ukazuje na mogućnost udara vetra do 100km/h.

U Beogradu i Bačkoj je na snazi žuti meteoalarm, sa potencijalnim udarima vetra do 50km/h. Ovi alarmi ukazuju na potencijalno opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Stoga je važno da građani budu vrlo obazrivi i da redovno prate informacije o vremenskim uslovima.

Prema prognozi koju daje PN METEO, košava će se u Paraćinu danas dodatno pojačati, sa jakim udarima tokom popodneva i večeri. Maksimalna dnevna temperatura očekuje se u rasponu od 17 do 20 stepeni. U noći između srede i četvrtka očekuje se novo prolazno naoblačenje sa kišom u jutarnjim satima, negde između 3 i 5 časova. Već u četvrtak pre podne nas očekuje razvedravanje i toplo vreme. Vetar će sa košave, skrenuti na umeren jugozapadni uz dopremanje još toplijeg vazduha sa severa Afrike. Maksimalna temperatura u četvrtak biće oko 22-23 stepena, dok se za vikend očekuju prave letnje temperature do 28 stepeni.

Građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od potencijalnih opasnosti izazvanih jakim vetrom i promenljivim vremenskim uslovima. Pratite savete nadležnih službi i ostanite informisani o aktuelnoj situaciji. Važno je da svi zajedno doprinesemo sigurnosti i dobrobiti naše lokalne zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *