Hronika Paraćin

Teški trenuci za porodicu iz Paraćina: Blizanci preminuli u požaru pre 14 godina, sada se lekari bore za život bebe njihovog brata

Deda bebe, koja je teško povređena u Paraćinu kada je ispala iz nosiljke sa prvog sprata zgrade u podrum, preživeo je strašan gubitak pre 14 godina kada su njegovi trogodišnji blizanci stradali u požaru.

Vatra koja je zahvatila dečju sobu kuće porodice Đuričić u paraćinskom selu Glavica odnela je živote trogodišnjih blizanaca 5. marta 2010. godine. Njihov stariji brat, otac sada povređene bebe, tada je bio u drugom delu kuće i pukom srećom ostao nepovređen.

Po rečima šokiranih komšija, sada se bori za život njihove četvoromesečne bebe u Beogradu, gde lekari Kliničkog centra Srbije pružaju sve napore kako bi spasili njen život.

Nesreća se dogodila 29. januara, oko 22 časa, kada je deda iz vozila uzeo nosiljku sa detetom i krenuo da je unese u zgradu do stana. Primetivši da detetu stoji ćebe preko lica, nosiljku je stavio na gelender stepeništa kako bi mu pomerio ćebe. U tom trenutku, beba je ispala iz nosiljke sa prvog sprata kroz prostor između stepenica i pala u podrum zgrade.

Roditelji su odmah uzeli bebu i odveli je u paraćinsku Hitnu pomoć, a zbog ozbiljnosti povreda, beba je transportovana u KC Srbije u Beogradu.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *