Kultura Paraćin Vesti

Uspešno završena 31. Svetosavska manifestacija od osnivanja, 29. po održavanju

U nedelju je u Galeriji Kulturnog centra Paraćin održan Svetosavski pesnički maraton, u kojem je učestvovalo 62 pesnika od ukupno prisutnih 96. Učestvovalo je 16 klubova iz različitih gradova, uključujući Prokuplje, Bjeljinu, Loznicu, Beograd, Kragujevac, Sokobanju, Leskovac, Kruševac, Stalać, Miloševo, Bagrdan, Jagodinu, Ćupriju, Smederevsku Palanku i Paraćin.

Manifestacija je počela izvođenjem Himne Svetom Savi od strane devojaka iz etno grupe Kulturno-umetničkog društva Trešnjevica iz Trešnjevice.

Foto: Facebook /  KK “Mirko Banjević”

Veče je vodila prof. Snežana Tanić, a predsednik kluba, Zoran Pavlović, pozdravio je prisutne goste. Mlada pesnikinja Anče Milojević beležila je učesnike koji su čitali svoje pesme. Žiri, u sastavu prof. dr Predrag Jašović (predsednik), Andrija T. Radomirović (član) i Lodika (član), jednoglasno je odlučio dodeliti pohvalu najmlađem učesniku, Ledi Milovanović iz Bagrdana, dok je druga pripala vrsnom pesniku Vladislavu Periću iz Paraćina.

Tri glavne nagrade pripale su sledećim pesnicima: “Venedikt Crepović” pripala je Jeleni M. Hadži Vidanović iz Beograda (član kluba 21 S. Palanka), “Mirko Banjević” je pripala Katarini Kovačević iz Beograda (član kluba 21 S. Palanka), a nagrada “Svetosavsko odličje” pripala je Dejanu Stanisavljeviću iz Paraćina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *