Hronika Jagodina Paraćin

Šta krije tinejdžer optužen za ubistvo starijeg muškarca u Jagodini? Detalji zločina otkriveni!

Tinejdžer (18) iz Paraćina je uhapšen zbog sumnje da je u novembru prošle godine metalnom šipkom pretukao Zorana Stankovića (70) u njegovom stanu u Jagodini, nakon čega mu je prerezao grkljan. Nakon zločina je navodno izbrisao celu prepisku i komunikaciju sa žrtvom sa svog telefona.

Zločin se dogodio 15. novembra 2023. godine oko 15.30 sati u Vojvođanskoj ulici u Jagodini, nakon što je žrtva navodno namamila tinejdžera u svoj stan. Nakon svađe, tinejdžer je žestoko pretukao Stankovića, a potom mu je prerezao vrat nožem. Istraga je otkrila da je tinejdžer izbrisao komunikaciju sa žrtvom sa svojeg i Stankovićevog telefona.

Nakon toga, osumnjičeni je pozvao prijatelja i ispričao mu da je ubio Stankovića i da pozove policiju. Njegov prijatelj je to i uradio, a jagodinska policija je brzo došla na mesto zločina. Tinejdžer je mirno sačekao policiju i predao se.

Tinejdžer se na prvom saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini tada branio ćutanjem, ali je kasnije u istrazi odlučio da progovori i ispričao je detaljno kako je upoznao žrtvu, kao i koji je bio povod za zločin.

Trenutno se nalazi u posebnom odeljenju zatvora za maloletnike, a sud će uzeti u obzir veštačenje njegove emocionalne zrelosti kako bi utvrdio u kom uzrastu je bio u trenutku zločina. Navodno, tinejdžer i žrtva su bili u nekoj vrsti veze.

Izvor: kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *