Paraćin

OPŠTINA PARAĆIN DAJE PREKO 11 MILIONA ZA MERE ENERGETSKE SANACIJE KUĆA I STANOVA

Nakon što je na poslednjoj sednici Opštinskog veća doneta Odluka o utvrđivanju teksta i raspisivanju javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za domaćinstva, u sprovođenju sufinansiranja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Paraćin, za 2023. godinu, tekst tog javnog poziva objavljen je na oglasnoj tabli i na zvaničnoj internet stranici opštine Paraćin.

Mere energetske sanacije sprovode se kroz saradnju sa privrednim subjektima koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata. Cilj sprovođenja ovih mera je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru i povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima, na teritoriji opštine Paraćin. Za svaku od mera energetske sanacije ograničena su maksimalna ukupna sredstva podsticaja, a krajnji korisnik je dužan da obezbedi razliku do punog iznosa. Maksimalni udeo bespovratnih sredstava za pojedinačne mere iznosi 50 odsto od ukupne vrednosti projekta. 

Pravo da učestvuju na ovom javnom pozivu imaju korisnici koji stanuju u objektima koji su legalno izgrađeni, koji su vlasnici ili korisnici objekta sa prijavom boravka na toj adresi i priloženom pisanom saglasnosti vlasnika objekta kao i da u objektu stanuju tokom cele godine. Detaljnije informacije se mogu se dobiti na šalteru broj 5 od 9-15 sati, gde se mogu preuzeti i obrasci, a predaja dokumentacije uslediće od 1. novembra na pisarnici u zgradi Opštine. Dokumentacija za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova biće primana do procene raspoloživih sredstava u ukupnom iznosu od 11 miliona 250 hiljada dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *