Paracin dnevno

Održan radni sastanak Vladimira Milićevića i premijerke Ane Brnabić

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević danas je imao radni sastanak sa premijerkom Republike Srbije, Anom Brnabić.

Premijerka je istakla važnost prodaje Srpske fabrike stakla Slovenačkoj staklari Hrastnik. Prema njenim rečima planirana ulaganja novog vlasnika fabrike su 230 miliona evra I predviđaju izgradnju tri nove peći i otvaranje novih proizvodnih linija. Ona je pohvalila dolazak nove investicije, multinacionalne kompanije Tristone u Paraćinu. Dolazak ove kompanije kao i neminovno povećanje broja zaposlenih u Srpskoj fabrici stakla u velikoj meri će smanjiti stopu nezaposlenosti u Paraćinu. Osim ove, teme razgovara bile su i rekonstrukcije OŠ “Radoje Domanović, proširenje industrijske zone, kao i ostali kapitalni projekti naše opštine.

Vladimir Milićević se zahvalio premijerki na prijemu i nesebičnoj podršci koju ona, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružaju opštini Paraćin, uz obećanje da će lokalna samouprava i u daljem periodu raditi još brže, jače i bolje za dobrobit svih građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *