Paracin dnevno

VELIKI INVESTITOR DOLAZI U PARAĆIN!

Skupština opštine Paraćin usvojila je na današnjoj sednici predlog memoranduma o međusobnom razumevanju između opštine Paraćin i multinacionalne korporacije Tristone flowtech. Skupština je ovlastila predsednika opštine Vladimira Milićevića da u ime opštine Paraćin potpiše memorandum o razumevanju sa investitorom.

“Danas je veliki dan za našu opštinu jer je ovo prvi korak u dovođenju velike investicije u naš grad. Investitor sa kojim sutra potpisujemo memorandum investiraće preko 30 miliona evra i otvoriti preko 850 radnih mesta. Planirana je izgradnja 23000 kvadratnih metara proizvodnog prostora. Presrećan sam što mogu da kažem da smo nakon samo dve godine od preuzimanja lokalne vlasti uspeli da uz veliku pomoć i podršku republičke vlasti, pre svega predsednika Vučića, u naš grad dovedemo ovako veliku investiciju. Firma Tristone flowtech je multinacionalna kompanija i čvrsto verujem da njen dolazak otvara vrata i mnogim drugim investitorima u našu opštinu.” izjavio je za naš portal Vladimir Milićević, predsednik opštine Paraćin.

Kako naš portal saznaje predmet i cilj ovog Memoranduma jeste okvirno definisanje realizacije namere Tristona da u Industrijskoj zoni Zmič na zemljištu pov. oko 9.24,00 hektara izgradi proizvodnu fabriku u kojoj bi se zaposlilo preko 850 radnika. Radi realizacvije ove namere Oština je saglasna da donese odluku na osnovu koje će se izmeniti i dopuniti postojeći Plan generalne regulacije radi omogućavanja realizacije ove investicije.

OPOZICIJA NIJE GLASALA ZA DOLAZAK INVESTITORA

Odbornici opozicije odlučili su da ne glasaju za dolazak investitora tako da svojim glasovima nisu podržali ovaj predlog vladajuće većine.

Kompanija Tristone ima više od 5.500 zaposlenih u 16 zemalja i posluje u Evropi, Americi i Aziji. Jedan je od lidera u oblasti delova za autoindustriju i nema sumnje da će njen dolazak mnogo značiti za privredu Paraćina i čitavog regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *