Paracin dnevno

OPŠTINA PARAĆIN RASPISALA JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Opština Paraćin uputila je javni poziv građanima i stambenim zajednicama za ostvarivanje prava na sufinansiranje mera kojima se unapređuje energetska efikasnost domaćinstava. U okviru ovog projekta lokalna samouprava i Ministarstvo rudarstva i energetike sufinansiraju unapređenje termičkog omotača, odnosno zamenu spoljnih prozora i vrata, termičku izolaciju ispod krova, kao i termičku izolaciju zidova i tavanica a najveće interesovanje među građanima vlada za upravo ovim subvencijama.
Novac od subvencije može se iskoristiti za unapređenje termotehničkih sistema – kupovinu efikasnijeg kotala ili peći, radijatora, cirkulacionih pumpi, uređaja za merenje i regulisanje toplote i cevne mreže.
Takođe, u okviru projekta sufinansira se i nabavka solarnih kolektora i solarnih panela.

Novac se može dobiti za nabavku solarnih panela snage koja nije veća od odobrene snage mernog mesta, što se može videti na računu za struju, a maksimalno do snage od 6 kilovata.

Kao jedan od ranijih koraka koji je prethodio raspisivanju javnog poziva izabrani su privredni subjekti za ugradnju kotolova na gas, ugradnju kotlova na pelet, ugradnju cevne mreže, toplotnih pumpi i ugradnju stolarije a lista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Opštine Paraćin.

Tekst javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije, za domaćinstva i stambene zajednice je objavljen na oglasnoj tabli Uprave za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove kao i na zvaničnoj internet stranici Opštine Paraćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *