Paracin dnevno

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI O.Š. RADOJE DOMANOVIĆ TEKU PO PLANU

Rekonstrukcija Osnovne škole Radoje Domanović u Paraćinu teče po planu. Istovremeno se izvode različiti radovi: radi se unutar škole, postavlja se temelj za novu učeničku trpezariju i grade se sportski tereni u dvorištu škole.

Rok za završetak radova je decembar 2022. godine a nakon rekonstrukcije ova škola će biti jedna od najmodernijih u regionu. Učenicima će biti dostupan veliki broj novih sadržaja koji će omogućiti najbolje moguće uslove za obrazovanje.

Po projektu rekonstrukcije predviđena je zamena vodovodne i kanalizacione mreže stare oko 50 godina izgradnja dodatnog dela od oko 180 kvadrata u kojem će biti ugrađen lift i toaleti za osobe sa invaliditetom kao i potpuno nova dečija kuhinja. Ono što učenike najviše raduje je bukvalno novo dvorište škole, inače jedno od najvećih u regionu koje se prostire na 1,3 hektara a koje će nakon rekonstrukcije ovog objekta dobiti novi izgled sa modernim terenima za fudbal i košarku. Takođe gradi se nova atletska staza sa tartan podlogom.

Vrednost radova je 345 miliona dinara, projekat se finansira sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i opštine Paraćin. Radove izvodi firma Trontex iz Novog Sada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *