Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti Zdravlje

Predstavljanje knjige “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo” u Kulturnom centru Paraćin

Hadži Zoran Vukašinović, poznati narodni travar širom Srbije, predstavio je svoju knjigu “Svetionik zdravlja, čista duša – čisto tijelo” paraćinskoj publici u Kulturnom centru. Ovaj događaj okupio je brojne zainteresovane koji su imali priliku da čuju više o zdravom načinu života i tradicionalnim metodama lečenja.

Autor je na svom delu radio punih 18 godina pre nego što ga je prvi put predstavio paraćinskoj publici. Tokom večeri, prisutni su imali priliku da saznaju o uzrocima bolesti, načinima prevencije i važnosti očuvanja zdravlja. Vukašinović je istakao da je sprečavanje bolesti i očuvanje zdravlja ključno, te da treba delovati preventivno kako bi se izbegle neželjene posledice.

U svom izlaganju, autor je naglasio tri ključne stvari – mir u duši, značaj ishrane i primenu lekovitog bilja. Pored toga, najavio je i rad na još dve knjige pod naslovima “viljuška kopa grob” i “trave kao antibiotici”, koje će dodatno produbiti teme iz ove oblasti.

Nenad Jevtić, direktor Kulturnog centra Paraćin, izrazio je zahvalnost Hadži Zoranu Vukašinoviću na poseti i deljenju dragocenih saveta sa lokalnom zajednicom. Vukašinović, koji je poreklom iz Rogatice, istakao je svoj identitet kao Srbina, čoveka i travara, te je naglasio važnost pokajanja, praštanja, ljubavi i vere kao osnovnih elemenata u postizanju i očuvanju zdravlja.

Ovaj događaj bio je prilika da se paraćinski građani upoznaju sa tradicionalnim metodama lečenja i važnošću očuvanja zdravlja na prirodan i holistički način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *