Paracin dnevno

OPŠTINA PARAĆIN OVE GODINE ULAŽE 200 MILIONA U REKONSTRUKCIJU LOKAKNIH PUTEVA

U okviru Programa za rehabilitaciju opštinskih puteva Direkcije za izgradnju, asfaltiran je deo puta ka Čepuru, koji je godinama bio u veoma lošem stanju.

“Za različite poslove rehabilitacije, rekonstrukcije, nasipanja i izgradnje lokalnih ulica i puteva, lokalna samouprava izdvojila je oko 200 miliona dinara, što predstavlja najveća ulaganja u ove poslove do sada” – istakao je predsednik opštine, Vladimir Milićević, prilikom obilaska radova.



Do sada su asfaltirane ulice u Donjem Vidovu, Klačevici i Mirilovcu, u toku su radovi na izgradnji ulica u Davidovcu, a ovih dana se očekuje i asfaltiranje ulica u Lešju. Takođe su u toku postupci na ugovaranju rekonstrukcije ulica Nikolaja Velimirovića i Kajmačalanske, gde je izgrađena vodovodna mreža, dok će rekonstrukcija vodovoda gde se trenutno radi projektna dokumentaciji biti i ulicama Nikole Pašića i Vojvode Putnika. Nakon završetka radova na vodovodnoj mreži, i ove dve ulice će dobiti nov asfalt.

Pored brojnih puteva i ulica u gradu i selima koji se asfaltiraju, Opština Paraćin u saradnji sa JP “Putevi Srbije” rešava imovinska pitanja na delu puta od Sisevca prema Grzi, i uskoro se očekuje početak radova na izgradnji tog putnog pravca Cilj je da se spoje Grza i Sisevac, i time još više poboljšaju uslovi za razvijanje turizma u opštini Paraćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *