Paraćin

PONOVO POŽAR NA GRADSKOJ DEPONIJI

Javno komunalno preduzeće Paraćin obavestilo je građane da zbog trećeg požara koji je u kratkom vremenskom periodu zahvatio deponiju kod Buljanke mora da odloži planirano pranje ulica.

Iz ovog komunalnog preduzeća poručuju da sumnjaju da je i ovaj, kao i prethodni požari – podmetnut jer su se u periodu od samo nekoliko dana već tri puta borili da ugase vatru na deponiji.

“Konstantno imamo problem sa izbijanjem požara na deponiji Buljanka. Postoji vrlo osnovana sumnja da do požara ne dolazi slučajno, naročito imajući u vidu mesto odakle požar kreće da se razvija. Prinuđeni smo da angažujemo svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi lokalizovali požare i ugasili vatru. Zbog toga se dešava da neke od planiranih aktivnosti, kao na primer pranje ulica, ne možemo da sprovedemo prema rasporedu. Mi se zato izvinjavamo sugrađanima ali i apelujemo da shvate da su ovakve situacije prioritetne i da ih moramo rešavati. Takođe, naročito se zahvaljujemo vatrogasnim ekipama na brzom delovanju. U narednom periodu, kao što je planirano finansijskim planom biće ugradjena kamera koja će pokrivati celu deponiju. Na taj način nadamo se da ćemo smanjiti ovakve požare i utvrditi da li su izazvani namerno ili slučajno. To će značajno smanjiti troškove ali što je najvažnije sačuvaćemo zdravlje nasih zaposlenih.” rekao je za naš portal Marko Jelenić v.d. direktor JKP Paraćin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *