Svilajnac

SVILAJNAC DOBIO REGIONALNI INVESTICIONI STARTAP CENTAR

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je posetio opštinu Svilajnac i tom prilikom zvanično otvorio Regionalni inovacioni startap centar, koje je ovo ministarstvo podržalo sa 46 miliona dinara.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je protokol o saradnji sa direktorom firme “Gemini Software“, koja posluje u oblasti informatičkih tehnologija i prvi je stanar startap centra:

“Zahvaljujem Ministarstvu za inovacije i tehnološki razvoj koji su finansirali projekat osnivanja i uređenja Regionalnog inovacionog startap centra opštine Svilajnac i time nam proširili vidike da mi kao manja opština možemo da razvijamo i implementiramo inovacione tehnologije na jedan moderan način. Omogućavamo firmama i pojedincima da započnu i razvijaju svoje biznise iz oblasti inovacija i novih tehnologija, a sa druge strane ovaj centar služiće i za edukacije i radionice iz raznih savremenih i razvojnih oblasti“ – rekao je Milanović.

Ministar Popović je izjavio da su Vlada Republike Srbije i Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržali ovaj projekat sa 46 miliona dinara:
“Svi oni koje žele da se bave inovacionim tehnologijama ili da steknu nova znanja iz ovih oblasti moći će da u ovom startap centru dobiju svu logističku podršku opštine Svilajnac. Svilajnac je od danas upisan na mapu inovacionih centara u ovom delu Evrope i biće odmah uključen u integrisani sistem 25 startap centara u Srbiji zajedno sa četiri naučno-tehnološka parka. Vrlo je važno da mladi inženjeri ili srednjoškolci, koji imaju inovativne ideje koje žele da pretvore u rezultat, imaju ovakav startap centar, koji im pruža finansijsku, edukativnu i mentorsku podršku.” dodao je Popović.

Regionalni inovacioni startap centar smešten je u renoviranom delu zgrade opštine Svilajnac, moderno opremljen i pruža svojim korisnicima svu neophodnu tehnološku i tehničku podršku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *