Paraćin

NOVO GREJANJE NA GAS U OSNOVNOJ ŠKOLI U DRENOVCU

U izdvojenom odeljenju Osnovne škole Branko Krsmanović u Drenovcu pušteno je grejanje na gasni kotao pa je na taj način rešen višegodišnji problem koji je ta škola imala.

“Problem grejanja u ovoj školi bio je jedan od najvećih problema koje smo imali jer je, za razliku od recimo O.Š. Stevan Jakovljević, bilo potrebno promeniti čitavu instalaciju. Sada, nakon što je ovaj problem prevaziđen, akcenat će biti na renoviranju škole i već su u toku projekti na kojima smo konkurisali I gde očekujemo sredstva od Republike. Uporedo sa tim iz budžeta lokalne samouprave izdvajaju se sredstva za investicije kako u ovoj rako j u ostalim školama.” izjavio je za naš portal Dejan Nešić, član već zadužen za obrazivanje.

Vršilac dužnosti direktora ove škole, Miodrag Stefanović, ističe da duguje veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi jer ulaže velike napore da se reše višegodišnji problemi u obrazovnim ustanovama. Najavio je još ulaganja i u školu u Drenovcu ali i u matičnu školu u Sikirici.

“ZA TRI ŠKOLE 24 MILIONA DINARA”

Predsednik opštine Paraćin, Vladimir Milićević, rekao je za naš portal da je za investicije u 2 osnovne i jednu srednju školu izdvojeno oko 24 miliona dinara: “14 miliona dinara uloženo je u Ekonomsku školu i još 10 miliona u osnovnu školu Stevan Jakovljević i drenovačko odeljenje škole Branko Krsmanović. Marta meseca počinje kompletno renoviranje škole Radoje Domanović a u planu su i renoviranja drugih škola. Ulažemo mnogo u obrazovanje i nastavićemo tako i narednih godina jer je to ulaganje u našu decu i našu budućnost.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *