Paraćin Vesti

Zaražene štićenice doma u Izvoru

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine bila je samo jedna tačka dnevnog reda a to je analiza trenutne epidemiološke situacije u paraćinskoj opštini.

„Trenutno najosetljivije pitanje za sve nadležne službe u Paraćinu, u ovom trenutku, je domsko odeljenje u Izvoru. Od 84 štićenice ovog doma 14 ih je pozitivno, kao i dve medicinske sestre, koje su sada u kućnoj izolaciji. Zbog povišene temperature kod pet štićenica i dve sestre prisustvo virusa je evdentirano 24. novembra, primenom brzih antigenskih testova, međutim monahinje koje rade u domu su odbile testiranje. Najveći problem u ovom trenutku je nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara i to je trenutno rešeno angažovanjem jedne doktorke i 2 medicinske sestre, koje će u domu raditi volonterski.“ navodi se na sajtu opštine.

Na rešavanju novonasale situacije domskog odeljenja u Izvoru, zajedničkim snagama rade paraćinska lokalna samopurava, Opšta bolnica, Dom zdravlja, Centar za socijalni rad i ćuprijski Zavod za javno zdravlje. O problemu u Izvoru obavešteno je i resorno ministarstvo. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *