Paraćin Vesti

PARAĆINSKI VRTIĆI JOŠ UVEK SIGURNI UZ POJAČANE MERE ZAŠTITE OD VIRUSA

I pored vanredne situacije koja i mera koje su na snazi u našoj opštini svi vrtići Predškolske ustanove „Bambi“ rade nesmetano uz pojačane mere bezbednosti. Kako se navodi, među mališanima nema pozitivnih na korona virus, a desetoro njih je u izolaciji zbog kontakata sa obolelim članovima porodice.

Kako bi naši najmlađi bili što sigurniji, mere prevencije od širenja epidemije korona virusa su u vrtićima podignute na najviši nivo.
Svake večeri JKP Paraćin dezinfikuje dvorišta vrtića, sobe u kojima deca borave se redovno provetravaju i dezinfikuju više puta dnevno, a dezinfekcija se primenjuje i na igračke koje su dostupne deci.
Prijem dece je do 8 časova ujutru nakon čega se vrata svih vrtića zaključavaju i zajednički prostor takođe dezinfikuje.

Ovih dana polemisalo se da će roditeljima koji decu dovode u vrtić biti potrebna potvrda poslodavca o radnom angažovanju, međutim ovakva mera nije doneta i svi roditelji čija su deca upisana mogu i dalje da dovode decu u vrtić nezavisno od toga da li su zaposleni ili ne.
S obzirom na to da su odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin sve škole od 23. novembra zatvorene i nastava se odvija na daljinu, zatvorene su i predškolske grupe pri školama u kojima se nastava takođe odvija online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *