Aktuelno Paraćin Vesti

Predsednik opštine Vladimir Milićević najavio veća ulaganja u poljoprivredu

Produkcijska tv kuća i istoimena emisija ,,Agro jug“ iz Niša posetila je opštinu Paraćin snimajući tv emisiju o mladim poljoprivrednicima.
Tim povodom predsednik opštine Vladimir Milićević, posetio je selo Zabregu, gde je razgovarao sa mladim poljoprivrednicima iz ovog kraja, koji se bave proizvodnjom žitarica i voćarstvom (pretežno proizvodnjom dunje i šljive), kao i meštanima koji poseduju farmu ovaca kao i pastrmski ribnjak.

Milićevič je najavio da će opština povećati  budžet za pomoć poljoprivrednicima, kao i formiranje poljoprivrednih zadruga i otvaranje kancelarije za pomoć mladim poljoprivrednicima.

Takođe ovoj poseti je prisustvovao i novi predsednik Turističke organizacije Paraćin Vladan Vučković i istakao da opština ima povoljan geografski položaj i veliki potencijal, kao i da rukovodstvo TO ima plan da turističku ponudu unapredi i podigne na veći nivo. „Iskoristićemo prirodne resurse sa kojima opština raspolaže, između ostalog bavićemo se razvojem turizma i u seoskim sredinama“ izjavio je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *