Paraćin

PARAĆIN DOBIO JEDINSTVENO UPRAVNO MESTO – UŠTEDA VREMENA I NOVCA ZA GRAĐANE

Predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević otvorio je danas, zajedno sa v.d. načelnicom uprave Tijanom Bogdanović Jedinstveno upravno mesto.

Otvaranje Jedinstvenog upravnog mesta

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS ) Paraćin je za građane uredio i opremio prostor sa 15 šaltera na kojima građani mogu dobiti informacije i rešiti probleme iz oblasti građevinarstva, lokalne poreske administracija, dečije i socijalne zaštite, izdavanje izvoda iz matične knjige i državljanstva. Svoj šalter ima i katastar a tri šaltera su opšta i službe za podnošenje podnesaka. Otvoren je i šalter za preduzetnike. Tu su još i 3 šaltera MUP-a na kojima građani mogu da podnesu zahteve za izdavanje ličnih dokumenata i ispostava Pošte Srbije.

Sav posao završava se na jednom mestu na šalterima gde mogu da se obave različiti poslovi. Sve je mnogo brže i jednostavnije, jer je reformom javne uprave koja se sprovodi uz podršku Evropske unije omogućeno da državni organi međusobno elektronskim putem razmenjuju različite podatke i dokumente  o građanima. Zbog toga građani više ne moraju da obijaju pragove različitih službi i institucija, a i samim službenicima je posao u mnogome olakšan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *