Ćuprija Vesti

Slučajni prolaznik sprečio pokušaj samoubistva u Ćupriji

Muškarac star 68 godina, sinoć je pokušao samoubistvo skokom u Veliku Moravu sa mosta u Ćupriji . Možda bi u toj nameri i uspeo da nije bilo jednog humanog mladića koji je šetao sa društvom u parku, kada je primetio starijeg čoveka koji se sprema da se sa obale baci u reku.
Videvši ovaj prizor momak je brzo odreagovao povukavši ga nazad, i tako sprečio tragediju. Ubrzo je pozvana policija, kojoj je po dolasku na lice mesta preostalo da konstatuje činjenice i pohvali hrabrost i brzu reakciju mladića.


Samoubistvo je globalni problem i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) procenjuje da svake godine život sebi oduzme oko 800.000 ljudi.
U Srbiji u proseku na godišnjem nivou 1.500 ljudi sebi oduzme život, što našu zemlju smešta na 13. mesto u Evropi po broju samoubistava.
Kako bi se taj broj smanjio, u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ nedavno je otvorena Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistava.
Ova linija radi 24 sata i od kada je pokrenut broj 011 77 77 000 nazvana je više hiljada puta.
Osobama koje razmišljaju o samoubistvu godinama je dostupna i SOS linija centra Srce. Na broj 0800 300 303 će vam se svakodnevno od 15 do 23 sata neko javiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *