Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Vinska promenada u Paraćinu: Slavimo vino 17. avgusta na Galeriji

Manifestacija koja slavi vinsku kulturu

Paraćin se priprema za održavanje još jednog izdanja omiljene manifestacije – Vinske promenade. Ova popularna manifestacija, koja okuplja sve više izlagača i posetilaca svake godine, zakazana je za 17. avgust i biće održana na starom poznatom mestu – u dvorištu restorana Galerija. Informaciju o događaju objavio je Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“ na društvenim mrežama.

Rastuća vinska scena u Paraćinu

Vinska kultura u Paraćinu doživljava stalni rast i razvoj, što potvrđuje organizacija čak tri značajna događaja posvećena vinu u ovoj opštini. Pored Vinske promenade, koja okuplja veliki broj ljubitelja vina u dvorištu restorana Galerija uz park i gradski kej, u Paraćinu se održavaju i Salon vina u hotelu Petrus i Dani vina u selu Trešnjevica, nedaleko od Paraćina.

Organizatori i podrška

Kao i prethodnih godina, Vinsku promenadu organizuje Vinski viteški red „Steva Pisar 1805“, uz podršku Turističke organizacije, opštine Paraćin, kao i brojnih prijatelja i sponzora. Ovaj događaj pruža priliku za uživanje u bogatom vinskom izboru i doprinosi unapređenju vinske kulture u regionu.

Poziv za učešće i posetu

Pozivamo sve ljubitelje vina da se pridruže ovogodišnjoj Vinskoj promenadi i uživaju u specijalno pripremljenim vinima i atmosferi manifestacije. Očekuje se još jedno nezaboravno izdanje koje će dodatno obogatiti vinsku scenu Paraćina.

Foto: Vinski viteški red “Steva Pisar 1085″/facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *