Aktuelno Hronika Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Održana 4. sednica SO Paraćin: Ključne odluke i inicijative za napredak opštine

Danas je održana četvrta sednica Skupštine opštine Paraćin, na kojoj su donete važne odluke i inicijative usmerene ka daljem razvoju opštine. Jedna od ključnih odluka jeste pristupanje promeni Statuta opštine Paraćin, što predstavlja korak ka unapređenju administrativnih okvira i efikasnijem delovanju lokalne samouprave.

Odbornici su takođe većinom glasova potvrdili mandat odborniku SO sa izborne liste “Aleksandar Vučić-Paraćin ne sme da stane” Marku Milovanoviću. Osim toga, usvojen je i Lokalni akcioni plan za zapošljavanje opštine Paraćin za period 2024-2026, što predstavlja važan korak ka podsticanju ekonomskog razvoja i smanjenju nezaposlenosti u opštini.

Na današnjoj sednici donete su i brojne druge odluke od značaja za lokalnu zajednicu, uključujući izmene i dopune Odluke o stalnim manifestacijama u opštini Paraćin, kao i usvajanje Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine za 2024. godinu.

Dodatno, Skupština je donela niz odluka i programa vezanih za poljoprivredu i zaštitu od poplava, kao i rešenja o imenovanju i razrešenju članova upravnih odbora važnih institucija poput Doma zdravlja i Centra za Socijalni rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *