Aktuelno Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

OŠ “Radoje Domanović” u Paraćinu proslavila 75. rođendan

Učenici i osoblje Osnovne škole “Radoje Domanović” proslavili su juče veliki jubilej – 75. rođendan ove obrazovne ustanove, kroz svečanu akademiju održanu u gradskom pozorištu. Direktor škole, Aleksandar Jovanović, istakao je da najlepši poklon za ovaj jubilej predstavlja povratak đaka i nastavnika u potpuno renoviranu i obnovljenu matičnu školu, što se očekuje veoma brzo.

Ova svečanost bila je prilika da se osvrne na bogatu istoriju i doprinos škole u obrazovanju generacija paraćinskih đaka. Tokom 75 godina postojanja, Osnovna škola “Radoje Domanović” postala je simbol obrazovanja i zajednice u Paraćinu, pružajući kvalitetno obrazovanje i negujući vrednosti solidarnosti i zajedništva.

Direktor Jovanović izrazio je zahvalnost svim đacima, nastavnicima, roditeljima i saradnicima koji su doprineli razvoju škole kroz decenije, ističući važnost njihovog angažovanja i podrške u ostvarenju ciljeva škole.

Renoviranje matične škole predstavlja značajan korak ka unapređenju uslova obrazovanja u Paraćinu, obećavajući moderno i funkcionalno okruženje za učenje i razvoj dece. Očekuje se da će povratak u obnovljene prostorije dodatno ojačati duh zajedništva i ponosa među đacima i nastavnicima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *