Aktuelno Despotovac Hronika Moje Mesto

Održana druga sednica Skupštine opštine Despotovac: Usvojeni svi predlozi dnevnog reda

Danas, 28. marta, u Sali Skupštine opštine Despotovac, održana je druga sednica Skupštine opštine. Na sednici je prisustvovalo trideset odbornika, a predsedavao je predsednik Skupštine, Nikola Nikolić. Takođe su bili prisutni i predsednik Opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović, kao i zamenik predsednika Opštine, Nemanja Radovanović.

Sednica je otpočela formiranjem odborničke grupe “Opozicija Despotovac” od strane odbornika sa liste “Za preporod opštine Despotovac” i “Ujedinjeni za Resavu”. Nakon toga, sednica je tekla po predviđenom dnevnom redu koji je obuhvatao niz predloga odluka i rešenja:

  1. Potvrđivanje mandata odbornika Skupštine opštine;
  2. Odluka o Opštinskoj upravi;
  3. Odluka o obezbeđivanju javnog osvetljenja;
  4. Usvajanje Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje opštine Despotovac za 2024. godinu;
  5. Vršenje eksterne revizije završnog računa Budžeta opštine Despotovac za 2023. godinu; i još mnoge druge.

Sve tačke dnevnog reda su usvojene. Od novina koje su izdvojene treba pomenuti da je Damjan Krstović postao načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, a takođe je najavljeno da će građani moći da se izjašnjavaju o kvalitetu pružanja usluga javnog osvetljenja.

Ova sednica Skupštine opštine Despotovac predstavlja važan korak u donošenju odluka i rešenja koja se tiču funkcionisanja lokalne samouprave i zadovoljstva građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *