Paraćin Sport Vesti

Pavel Dvališvili iz Rusije pobedio na šahovskom turniru Memorijal “Aleksandar Aca Stojanović” u Paraćinu

Na brzopoteznom otvorenom šahovskom turniru Memorijal “Aleksandar Aca Stojanović”, koji je deo Zimskog šahovskog festivala “Paraćin 2024”, ruski internacionalni majstor Pavel Dvališvili zasluženo je osvojio pobednički pehar. Sa devet osvojenih poena, Dvališvili je delio prvo mesto sa srpskim velemajstorom Mihailom Brijakinom, ali je na kraju proglašen pobednikom nakon uspešnog duela sa Brijakinom.

Na trećem mestu, sa 8,5 poena, našao se velemajstor Dragan Kosić. Osam prvoplasiranih takmičara nagrađeno je redovnim nagradama, a bila su uručena i četiri specijalna priznanja.

Turnir je okupio 80 igrača iz 15 država tokom Zimskog šahovskog festivala. Saša Jevtić, direktor festivala, internacionalni sudija i organizator, izvestio je da su se odigrala jedanaest kola sa tempom igre od tri minuta, plus dve sekunde po potezu.

Foto: Facebook / Saša Jevtić

Ova sportska manifestacija, posvećena sećanju na Aleksandra Acu Stojanovića, intelektualca i šahistu iz Paraćina, organizovana je na bazenima “Prestiž”. Zimski šahovski festival traje do sutra, 23. januara, kada će biti završeni glavni međunarodni turniri, Open A i Open B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *