Paracin dnevno

POŽAR NA DEPONIJI SANIRAN – LAŽNE UZBUNE O “EKOLOŠKOJ KATASTROFI”

Zahvaljujući danonoćnom angažovanju pripadnika vatrogasne jedinice i radnika JKP Paraćin uspešno je ugašen požar na gradskoj deponiji Buljanka.

Direktor JKP Paraćin Marko Jelenić kaže da je požar na deponiji “Buljanka” u Paraćinu saniran i da građani nemaju potrebu za panikom, kao i da sve relevante informacije mogu da dobiju na FB stranici JKP Paraćin kao i poziv na broj telefona JKP Paraćin.

“Požar je sve vreme bio pod kontrolom, životi i imovina ljudi nikako nisu bili ugroženi a što se tiče količine PM čestica na samom mestu požara njihova koncentracija je očekivano uvećana. Ipak, to ne znači da postoji hronični problem zagađenja i građani mogu vrlo lako da ga izbegnu tako što neće posećivati deponiju za vreme požara.” kaže Marko Jelenić v.d. direktora JKP Paraćin.

Narodna stranka Paraćin uporedila je u svom saopštenju požar na deponiji sa ratom u Ukrajini

“U Paraćinu je trenutno kao u Ukrajini – požar, dim, kancerogena isparenja – s tim da se ne vodi rat, nego deponija gori već četiri dana. Dok traje ekološka katastrofa, kakvu ne pamte ni najstariji Paraćinci, celokupna vladajuća naprednjačka infrastruktura je angažovana ne na rešavanju ovog problema, već na promovisanju koncerata folk pevačica po selima širom Paraćina.” kaže se u delu saopštenja Narodne stranke.

V.D. direktora JKP kaže da su ovakvi napadi neutemeljeni, potpuno neosnovani i da služe izazivqnju panike kod građana radi prikupljanja političkih poena:

“Stid me je na račun onih koji su obmanjivanjem javnosti požar hteli da iskoriste u političke svrhe ” naglasio je Jelenić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *