Paracin dnevno

PROJEKAT ENERGETSKE SANACIJE-UTVRĐENA PRELIMINARNA LISTA PRIVREDNIH SUBJEKATA

Кomisija za pregled, ocenu i praćenje realizacije podnetih zahteva za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih stambenih objekata usvojila je 8. jula Preliminarnu rang listu privrednih subjekata koji su dostavili validne prijave i ista je objavljena na zvaničnoj internet stranici Opštine Paraćin. Privredni subjekti dostavili su prijave za ugradnju kotlova na gas, ugradnju kotlova na pelet, ugradnju cevne mreže, toplotnih pumpi i ugradnju stolarije. Oni su imali mogućnost uvida u dokumentaciju u roku od tri dana a rok za žalbe je 8 dana od dana objavljivanja preliminarne liste. Nakon konačnosti ove liste biće objavljen poziv zainteresovanim građanima, vlasnicima stambenih objekata kao i stambenim zajednicama za dobijqnje subvencija za poboljšanje energetske efikasnosti.

PARAĆIN SPREMAN ZA SOLARNE PANELE

Paraćin je jedna od 37 lokalnih samouprava u Srbiji koja uz pomoć države finansira ugradnju solarnih panela u cilju poboljšanja energetske efikasnosti.

Među prvima u Srbiji opština Paraćin završila je proceduru za dodelu subvencija i utvrdili liste zainteresovanih građana.

Nabavka solarnih mini-elektrana u startu nije jeftina, ali se na duže staze investicija isplati. Procena je da nabavka panela i ugradnja košta od 900 do 1.000 evra po kilovatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *