Paraćin

REKAPITULACIJA ULAGANJA U 2021. EKONOMSKA ŠKOLA

2021. godina bila je godina izazova u svakom smislu te reči. Borba sa virusom covid-19 oduzela je mnogo resursa i u znatnoj meri je uticala na kreiranje budžeta i planiranje ulaganja i investicija. I pored toga u Paraćinu se radilo i ulagalo a Ekonomska škola je jedan od primera za to.

Ove godine, kvalitet nastave u ETŠ Paraćin podignut je kroz ulaganje u opremanje kabineta, uređenje školskog prostora i uvođenje nove infrastrukture računarske mreže.

Kroz realizaciju tri projekta i to:

Projekat „Tekuće održavanje škole“ Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, projekat „Povezane škole“ Ministarstva trgovine, turizma  i telekomunikacija i projekat zamene oluka i popravka oštećene fasade na ulazu u školu, lokalne samouprave.

Kroz realizacijou ovih projekata izvršena je zamena podova u holovima, okrečeni su hodnici, kancelarije i fiskulturna sala, ofarbani su svi radijatora i zamenjena je stara rasveta novom LED rasvetom.

Projektom „Povezane škole“ je potpuno uvedena nova infrastruktura za računarsku mrežu sa najsavremenijom opremom, koja je preko AMRES-a povezana na optički internet.

Projekat zamene oluka i popravka oštećene fasade na ulazu u školu, realizovan je sredstvima lokalne samouprave.

Ovi projekti, vredni više od 14 miliona dinara stavljaju Ekonomsko trgovinsku školu iz Paraćina na jedno od vodećih mesta među školama u Srbiji.

Savremeni modeli nastave koje škola primenjuje i uslovi u kojima đaci stiču obrazovanje najbolja su preporuka za nas. Zato ćemo i u sledećoj godini u saradnji sa lokalnom samoupravom, koja je na najvišem mogućem nivou, pokušati da obezbedimo još bolje uslove a jedan od prioriteta biće sređivanje kabineta za kuvarstvo” izjavio je za naš portal Slavoljub Simić, direktor škole.

Renovirani toaleti u okviru projekta “Tekuće održavanje škole”
Nova infrastrukturna mreža za internet kroz projekat “Povezane škole”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *