Paraćin

Fudbaleri za doktorku Anu! Humanost na delu!

U nedelju, 28.Novembra 2021. godine u okviru finala Super kupa FSO Paraćin u Tekiji u kome se sastaju Radnički iz Tekije i SFS Borac iz Paraćina biće održana humanitarna akcija prikupljanja sredstava za lečenje Dr Ane Jećimović iz Paraćina.

Akciju organizuje FК Radnički iz Tekije, uz podršku Fudbalskog Saveza Opštine Paraćin.

Podsećamo da je Ana Jaćimović (39) vredno i predano radila kao lekar u Domu zdravlja Paraćin sve do februara prošle godine kada je dobila dijagnozu karcinom debelog creva sa metastazama. Od tog trenutka ona je prošla kroz dve operacije kojima je uklonjen veliki deo trbušne duplje, ali i kroz nekoliko ciklusa hemio i bioloških terapija. Lečenje je nastavljeno u Turskoj. Međutim, nakon određenog perioda došlo je do novih metastaza i problema sa jetrom i žučnom kesom. Stanje je ponovo stabilizovano, ali Dr Ani su potrebna materijalna sredstva za nastavak terapije pošto je lečenje trenutno moguće jedino na privatnoj onkološkoj klinici u Beogradu. Ana inače koristi lekove iz Nemačke i Turske čije troškove ne pokriva Republički fond zdravstvenog osiguranja. Zato joj je, u zavisnosti od trenutnog stanja i pratećih komplikacija, potrebno oko 15.000 – 20.000 evra mesečno za pokrivanje troškova lečenja.

Doktorki Ani možemo pomoći tako što ćemo poslati poruku sa sadržajem 811 na 3030 ili uplatama na brojeve računa koji se nalaze na slici u okviru teksta.

Budimo humani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *