Aktuelno Paraćin

HUMANITARNA ORGANIZACIJA SRBI ZA SRBE ISPORUČILA POMOĆ MANASTIRU SVETA PETKA

Predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe isporučili su vrednu pomoć manastiru Sv. Petke Izvorske kod Paraćina, čije sestrinstvo već punih 77 godina neprekidno brine o deci i odraslima ometenim u fizičkom i psihičkom razvoju, čime su i jedinstven takav manastir u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

Pomoć u ukupnoj vrednosti od 240.946 dinara podrazumevala je nabavku priključaka za traktor (tanjiraču i drljaču), kao i donaciju u vidu konzervirane hrane, pelena, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih maski.

„Mnogo vam hvala, olakšali ste mi obrađivanje manastirskih njiva! Hvala Bogu i Svetoj Petki što nam preko vas dade ove mašine i naravno pomoć za Dom! Još jednom veliko hvala Srbi srcem i dušom za Srbe, volim vas sve puno!” – stoji u poruci monahinje Anisije, zadužene za rad na poljoprivrednom imanju manastira.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe deluje svuda gde je našem narodu potrebna pomoć. Paraćinci pamte naročito vrednu donaciju za vreme poplava 2014. godine ali i pojedinačnu pomoć višedetnim porodicama.

Foto: Facebook Srbi za Srbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *