Aktuelno Paraćin Vesti

PREDSEDNIK OPŠTINE NA SASTANKU SA RUKOVODSTVOM SANKT PETERBURGA

Prva zamenica šefa administracije Sankt Peterburga, gospođa Marina Vjačeslavovna Libaneva i srpska delegacija koju uz predsednika opštine Paraćin Vladimira Milićevića čine I predstavnici Univerziteta u Kragujevcu sastali su se u upravi Petrogradskog okruga Sankt Peterburga.

Delegacija je stigla na poziv rukovodstva Visoke škole za turizam i hotelijerstvo. Na sastanku se razgovaralo o pitanjima podrške omladinskim inicijativama i preduzetništvu, saradnji opštinskih organa i obrazovnih institucija, razvoju zdravstvenih programa za decu i omladinu, razvoju omladinskog preduzetništva.

Učesnici su izrazili nameru da podrže i podstaknu inicijative izvršne vlasti, poslovne zajednice, javnih organizacija na polju širenja prijateljskih veza. Strane su izrazile nameru da aktivno doprinesu razvoju saradnje, razmeni iskustva i sprovođenju zajedničkih projekata, kako bi se olakšala razmena stručnjaka u oblastima inovacije, omladinske politika, kulture i omladinskog preduzetništva.

Prema rečima predsednika Milićevića ova poseta je početak uspostavljanja prijateljskih odnosa sa Sankt Peterburgom. “Mi danas postavljamo temelj nečemu što treba da izraste u ozbiljnu saradnju. Nadamo se da ćemo sa našim ruskim prijateljima razviti saradnju u svim sferama a ponajviše u oblasti privrede jer je to ono što je Paračinu danas najpotrebnije.” istakao je Milićević u kratkoj izjavi za naš sajt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *