Aktuelno Kultura

LIKOVNI KONKURS “SOLIDARNOST NAS SPAJA”



Razvojni program EU PRO je uz podršku Evropske unije raspisao nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština sa temom „Solidarnost nas spaja”.Sama tema „Solidarnost nas spaja” treba da podstakne mlade da prepoznaju značaj solidarnosti i predstave ono što je pandemija korona virusa pokazala – da su pred problemima svi jednaki, kao i da se isti lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva. Likovni radovi treba da prikažu u čemu su najveće razlike u ovoj godini u odnosu na svakodnevnicu prethodnih godina, da li su nam se promenili prioriteti, kako smo organizovali vreme, koje smo zapostavljene talente probudili, ali i na koji način smo nekoga podržali.

Na konkursu će biti izabrani najbolji likovni radovi, koji će biti prikazani na kalendaru EU PRO-a za 2021. godinu. Autori/ke tri prvoplasirana rada osvojiće laptop i tablet računare, dok će ostalih devet radova biti nagrađeno mobilnim telefonima. Pored toga, škola koja se bude istakla angažmanom u celokupnom procesu osvojiće laptop računar i projektor u cilju unapređenja nastave, a nastavnici – mentori autora/ki tri prvonagrađena rada biće nagrađeni tablet računarima.

Konkurs predviđa da škole organizuju interno likovno takmičenje za učenike u skladu sa datom temom i uslovima, te da izabere do pet (5) najboljih radova, koje treba dostaviti na adresu UNOPS/EU PRO, Skerlićeva 4, 11000 Beograd, najkasnije do 15. novembra 2020. u 12 časova.

Uz ovo obaveštenje dostavljamo i link konkursa http://www.eupro.org.rs/konkursi/javni-pozivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *