Aktuelno Kultura Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

“Bilo jednom u Paraćinu”: Sećanje na Branka Radakovića u organizaciji KC Paraćin

U zgradi RISC-a u Paraćinu, 20. i 21. juna, biće održana manifestacija “Bilo jednom u Paraćinu”, koju organizuje Kulturni centar Paraćin. Ovaj događaj posvećen je Branku Radakoviću, jednom od najistaknutijih umetnika iz Paraćina.

Branko Radaković je svoju umetničku karijeru započeo već sa jedanaest godina, a sklonost ka umetničkom stvaralaštvu pokazivao je još u ranijem detinjstvu. Godine 1996. osnovao je autorski rok bend Argus, gde je komponovao, pisao tekstove, i svirao solo i ritam gitaru. Pored toga, bio je član rok grupa JSZ, Mandrake, Rock Express, i Olovni Balon.

Nakon preseljenja u Kikindu 2002. godine, Rafaković je 2005. diplomirao na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Te iste godine nastanio se u Baču, gde je predavao likovnu kulturu u osnovnoj školi sve do svoje prerane smrti.

Pored muzike i slikarstva, Branko se bavio pisanjem i filmom. Autor je zbirke pesama “Trag koji ostaje”, a od 2006. godine počeo je da stvara filmove. Njegovi filmski radovi su učestvovali na brojnim festivalima u Srbiji i širom sveta, te su visoko cenjeni od strane filmskih kritičara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *