Aktuelno Kultura Moje Mesto Paraćin Paracin dnevno Vesti

Branka Zečević specijalna gošća na godišnjem koncertu KUD Spasovdanski vez

Kulturno-umetničko društvo “Spasovdanski vez” iz Drenovca sa zadovoljstvom najavljuje svoj tradicionalni godišnji koncert pod nazivom “Bedem”, koji će se održati u subotu, 15. juna, s početkom u 20:30 časova. Ovaj događaj predstavlja vrhunac njihove 11. umetničke sezone i biće održan u porti Crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Drenovcu.

Specijalna gošća ovog prestižnog događaja biće mlada i talentovana umetnica iz Crne Gore, Branka Zečević, koja je poznata po izvođenju tradicionalne muzike.

“Naš veliki koncert nosi naziv ‘Bedem’ kao simbol borbe i odbrane kulture, tradicije i Srpstva. Odlučili smo da u ovoj sezoni našeg programa uključimo Branku Zečević kao savršeni spoj sa našom pričom, doprinoseći novim dimenzijama našem kulturnom nasleđu svojim pesmama i glasom”, izjavio je Aleksandar Mihajlović, predsednik KUD-a Spasovdanski vez iz Drenovca.

“Ovaj koncert predstavlja ogroman iskorak u našem radu, od teme i organizacije, do savršeno pripremljenih koreografija i scene koja će biti postavljena ispred naše seoske crkve, na veličanstvenoj letnjoj sceni koju je podigao narod našeg sela”, dodao je Mihajlović.

Publika će imati priliku da uživa u igrama iz Šumadije, sa Kosova, iz Negotina, Crnorečja i iz svih drugih krajeva Srbije, dok pevački opus obuhvata pesme iz Crne Gore, Srbije, sa Kosova. Spasovdanci godinama unazad pomeraju granice kada je u pitanju scenski nastup i pristup narodnoj tradiciji.

“Jedno je sigurno, ovo će biti jedan od najvećih koncerta u ovom delu Srbije. Daćemo sve od sebe da ostane trajno urezan u sećanje svih nas pa shodno tim željama pozivamo SRBIJU u Drenovac! Dobro došli!”, dodao je Mihajlović u ime Spasovdanaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *